fredag 9 februari 2018

De sju som såg av Denise Rudberg



Som titeln antyder är detta den sjunde boken i Denise Rudbergs ”Elegent crimeserie” med åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff i huvudrollen. När boken börjar håller Marianne fortfarande på att vänja sig vid sin nya roll som chef för den speciella utredningsenheten.  Enheten flyttar till nya lokaler i Mariannes fastighet och utökas samtidigt med 2 personer så tre blir fem. De hinner knappt flytta in på sitt nya kontor innan en utredning av mordet på en känd svensk hockeyspelare inleds.

Hockeylegenden har utåt levt ett framgångsrikt liv med framgångsrika företag och ett lyckligt äktenskap men är det verkligen så ? Marianne får indikationer på att den bilden kanske inte stämmer och utredningen fördjupas.  På en annan plats i Stockholm hjälper läkaren Folke Bergman 2 misshandlade kvinnor på ett skydda boende och blir mycket bekymrad när han inser att en av kvinnornas historier han anknytning till ett fall han tidigare kommit i kontakt med.

Detta är ytterligare en spännande deckare om den trevliga Marianne Jidhoff och hennes kolleger, handlingen är spännande och ämnet känns aktuellt. Är det så att brott enklare döljs bakom de fina fasaderna på både hus och människor även när det gäller brott och våld inom familjen. / Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar